sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Uusälyttömiä muistoja ja äitejä

Eilen oli Uusälytön ilta ravintolalaiva Wäiskissä, ja siellä oli hilpeitä ja uskomattomia esityksiä. En osaa kuvailla niitä, koska olen niin krapulainen ja heikko. En usko että löytäisin sanoja kuvaamaan näkemääni edes täysissä voimissani, niin outoja ja hauskoja ne esitykset olivat.

Sanon vain: jos teille, rakkaat Sokeripalan lukijat, tarjoutuu joskus mahdollisuus kuulla Eirikur Örnin runoja tai Alvari Lume Meteli Trion keikkaa, niin tarttukaa mahdollisuuteen! Vastaavaa ette laitosteattereissa näe! Kaikki muutkin esitykset olivat hienoja, mutta nämä kaksi olivat ehkä intensiivisimmät.

Itse luin pari tekstiä tulevalta novellikokoelmaltani. Ne tuntuivat melko poroporvarillisilta verrattuna toisten esiintyjien avantgarde-vetoihin, mutta yleisö vaikutti kuuntevan niitäkin mielellään. Salista kuului aina naurua kun tekstissä oli sana peenis. Se onkin hauska juttu se peenis, erityisesti noin kahdella e:llä.

Jukka Laajarinne sanoi, että suunnitteilla on uusi uusälytön ilta syksyllä. Tulkaa sitten sinne sankoin joukoin.

Lopuksi toivotan hyvää äitienpäivää äideille ja esitän äitienpäiväkysymyksen. Nimittäin Vesa Sisättö haastatteli minua vähän aikaa sitten Vihreään Lankaan aiheesta "kenet haluaisit toiseksi äidiksesi nykyisen lisäksi" ja vastasin, että Camilla Mickwitzin Jason-kirjojen Kaarinan, koska hän toisi elämääni tekemisen meininkiä. Kuka olisi teidän mielestänne hyvä lisä-äiti?

5 kommenttia:

kte kirjoitti...

Mulle lisä-äiti olisi - ja onkin - oma rakas mummo :DD

Jukka kirjoitti...

Hieno esitys, kiitos!
Mutta nyt tänne tuleekin näemmä ukkonen, joten en uskalla jatkaa. Irrotan itseni tai ainakin kaikki keskeneräiset työni) töpseleistä.

Miina Supinen kirjoitti...

Moi kte, kuulostaa hienolta lisä-äidiltä!

Hei Jukka! Kiitos itsellesi, ilta oli todellakin huippu!

Sanna Helsingistä kirjoitti...

Hei Miina!

Kun sinä olet jo kirjan kirjoittanut, niin kysynpä sinulta
miten ratkaista wannabe-kirjailijan ongelma(t):

- Ei ikinä jaksaisi oikeasti istua kirjoittamaan?

- Kun alkaa miettiä omaa aihettaan, tajuaa, että siitä on jo kirjoitettu ja mitä pidemmälle miettii, ajattelee, että en mä kuitenkaan mitään osaa.

Kirjuri kirjoitti...

Taitavat minun vastaukseni mennä Bollywoodin puolelle :) Hauskaa nähdä pitkästä aikaa huomenna!