torstai 13. syyskuuta 2007

Ainakin yksi kritiikki plakkarissa

Eilen oli hauskaa WSOY:n syyskauden avajaisissa. Tuntuu tyystin erilaiselta olla moisissa kekkereissä kun ei tarvitse kiirehtiä kesken kaiken kirjoittamaan juttua kirjailijoiden sössötyksistä, vaan saa itse sössöttää koko illan.

Kilistelin loppuillasta taloustoimittaja-runoilija Tommi Melenderin kanssa. Häneltäkin tulee kohta esikoisromaani WSOY:ltä. Sovimme että luemme pikimmiten toistemme kirjat ja kehumme ne blogeissamme. Tommin blogi on osoitteessa www.antiaikalainen.blogspot.com. Ehdin sitä vähän vilkaista, ja siellä näyttää olevan miellyttävästi muotoiltuja ja kiinnostavia ajatuksia.

Minua on alkanut vähän jännittää kirjan julkaisu, ja siksi luen pelkästään tyynnyttäviä kirjoja. Parasta aikaa luen Muumipapan urotöitä. Kaikki lukemani Tove Janssonin kirjat ovat täydellisiä, varsinkin ei-muumikirjat, mutta myös muumikirjat ovat melko täydellisiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo, Tove Janssonilla on hämmästyttävä kyky sanoa isoja asioita yksinkertaisilla, ymmärrettävillä lauseilla ja mahtailematta, niin muumi- kuin ei-muumikirjoissa. Kun syksy tulee, niin pitäisi oikeastaan lukea ääneen Muumilaakson marraskuu.

Keksin sinulle juuri jotain tyynnyttävää lukemista. Tuon sen kun seuraavan kerran nähdään.

A.

Miina Supinen kirjoitti...

Hei, odotan tyynnyttävää lukemista, sitä kaivataan. Olen aivan samaa mieltä kanssasi Tove Janssonista. Oletko lukenut Kesäkirjan? Se on minusta varmaan paras.