lauantai 29. syyskuuta 2007

Tyttöjä Turun kirjamessuilla

Taannoinen KirjaIN-lehden haastattelu alkoi klassisisella iskurepliikillä: "Miten kaltaisesi kiltti perhetyttö on kirjoittanut tällaisen romaanin?"

Tytöistä puheen ollen olen ensi viikon lauantaina kello 12 Turun kirjamessuilla keskustelmassa aiheesta "tyttöjen tummemmat tarinat" Kreetta Onkelin kanssa. Keskustelu on osa Tyttöjen matkassa -ohjelmakokonaisuutta, joka pidetään Fiore-lavalla kello 10.30-14. Lavaa emännöi Tiina-kilpailun voittaja Vilja-Tuulia Huotarinen ja ohjelmassa kaikenlaista kiinnostavalta vaikuttavaa tyttökirjoista ja kirjallisuuden tytöistä L. M. Montgomerystä Kiroilevaan siiliin. Olen myös kello 11.30 äidinkielenopettajien standilla nuorten haastateltavana jostain, mutta en tiedä mistä.

Kirjamessujen ohjelmasta ja esiintyjistä on blogannut enemmän ainakin Anne Leinonen. Hänkin osallistuu mm. tyttöohjelmaan. Anne on juuri julkaissut Eija Lappalaisen kanssa Devoted Souls -romaanin, jonka olen voittanut arpajaisissa. Arvelen saavani sen hyppysiini ensi lauantaina.

Tänään olen ahkeroinut elämäni ensimmäisen kaunokirjallisen tilaustyön kanssa ja sekin on tyttömäinen juttu, nimittän novelli Demiin. Novelli on vähän pelottava, mutta toimituspäällikkö vakuutti että se on piristävää vaihtelua lehden linjaan. Luullakseni novelli näkee päivänvalon marraskuun numerossa.

2 kommenttia:

Saara Henriksson kirjoitti...

Mikä vitun perhetyttö? Etkö sä ole 31? Jeesus.

Miina Supinen kirjoitti...

Moi Hehku!

No Jeesus nimenomaan.