lauantai 21. elokuuta 2010

Dinosaur Death Match

Apatosauruksen maa on viimein saapunut ilahduttamaan aikalaisiaan! Suosittelen sitä kaikille luettavaksi ja sisustuselementiksi. Olen hehkuttanut kirjan kaunista ulkoasua täällä ja facebookissa ad nauseum ja lupaan lopettaa pian. Mutta vielä kerran: ihastuttava on!

Haluaisin taas järjestää pienen lukijakilpailun teille Sokeripalan lukijoille. Kilpailukysymys on:

Mikä on paras dinosaurus ja miksi?

Paras dinosaurus (tai oikeastaan parhaat perustelut) palkitaan Apatosauruksen maa -novellikokoelmalla. Toinen nide arvotaan kaikkien vastaajien kesken. Jättäkää vastaukset kommenttiosastoon ja laittakaa oikean nimenne sijasta nimimerkki. Vastausaikaa on elokuun loppuun asti. Ilmoitan voittajat syyskuun alussa ja pyydän heidän osoitteitaan.

Apatosauruksen maata on esitelty jo kahteen otteeseen yleisölle. Kirjakauppiastilaisuudessa Katajanokan kasinolla Apatoa pitchasi Jari Tervo, joka väitti aivan pokkana, että siinä on paljon suorasukaista seksiä. (toivottavasti kukaan ei nyt pety kauheasti.) Hän myös kysyi olenko feministi ja kertoi että seksin ylipapittaren viitta olisi nyt vapaana otettavakseni. Jäin vähän miettimään keneltä viitta on jäänyt vapaaksi. Anja Snellmannilta ehkä?

Bulevardin kirjakaupassa juttelin Helmi Kekkosen kanssa muun muassa Lihiksen ja Apatosauruksen huumorista. Siinä on toinen viitta, jota joskus hieman oudoksun. Useimpien lukijoiden mielestä tarinani ovat hauskoja ja kustantamokin markkinoi kirjojani humoristisina, mutta en ole hassu kovin tietoisesti. Minulla on ilmeisesti ylläni humoristin viitta, mutta luulen itse että päälläni on jokin asiallinen pomppa.

Kirjatorstain virallisen osuuden jälkeen pidimme ihanan piknikin Ruttopuistossa. Joimme kuohuviiniä ja söimme voileipiä ja vaaleanpunaisella ja vaaleanvihreällä kuorrutuksella koristeltuja piparkakuja. Kaikki vetivät kauheat lärvit ja pussailivat toisiaan!


Sinikka Vuolan ottamassa kuvassa saurukset nauttivat Ruttopuiston tunnelmasta.

8 kommenttia:

Kini kirjoitti...

Voi pentele, kyllä harmittaa, kun en ollut mukana! Vaan ku olin kattelemassa ja vahtimassa, kun muut täällä meillä päin joivat, eivät kyllä pussailleet...

Venla kirjoitti...

Triceratops! Se on jotenkin niin söpön muotoinen. Ja se oli piirretyissä hyvien puolella.

Rooibos kirjoitti...

Minä ottaisin lemmikiksi apatosauruksen, sillä se ei kasvissyöjänä söisi minua ja sen selässä voisivat laskea liukua naapuruston lapset ja minä.

Rex Dominus kirjoitti...

Mikä on paras dinosaurus ja miksi?

Vastaus: Velociraptor. Perustelut: Muuan ammoinen tyttöystäväni oli velociraptor. En unohda häntä koskaan. Olisimme varmaan vieläkin yhdessä, ellen olisi syönyt häntä. (Voit kutsua minua Rexiksi.) Lisäksi velociraptoreita saamme kiittää polkupyörän keksimisestä. Todisteena tämä kuva: http://www.bicycle.net/wp-content/uploads/2007/06/velociraptor-480.png

Anonyymi kirjoitti...

Paras dinosaurus on ehdottomasti se saksalainen pappi, joka oli kuulemma lähettänyt lukijakirjeen Leena Lehtolaiselle. Hän oli sanonut kirjeessään, että suomalaiset ovat ihan pihalla, kun luulevat, että homous ei muka olisi valinta. Hänen mukaansa homous on itse valittu perverssi tie. Ettäs tiedätte ;).

Anonyymi kirjoitti...

Nimimerkki Ptero:

Ehdottomasti paras dino on Pterodactylus. Alasimen muotoinen pää ja muutenkin hieno goottilainen ulkomuoto. Lentävä dinosaurus muistuttaa meitä siitä, että evoluutio toimii maalla, merellä ja ilmassa! Ptero rulettaa!

Jukka kirjoitti...

Mun mielestäni paras dinosaurus on valkoposkihanhi. Kun sellaista menee lähelle ja katsoo sen tapaa liikkua ja kuuntelee sitä vihaista pelottavaa kähinää, tajuaa, että dinosaurukset elävät yhä. Suoraan Jurassic Parkista!

Anniina kirjoitti...

Parhaita dinosauruksia ovat kaikki Harri ja Dinot -lastenohjelmassa olevat lelusaurukset. Vähän kuin nuo viltin päällä tunnelmoivat. Harrin dinot pystyy ihan mihin vaan, ja on siellä mukana yksi älykkökin. Aikuisena aikuisen maailmassa tarvitsee välillä kirkkaita perusvärejä, hyppäämistä ämpäriin ja lapsellista hassuttelua. Siksi siis vastaus on tämä.