Spekulatiivisen fiktion äänenkannattaja Usva tiedustelee lukijoiltaan ja avustajiltaan minkälaisia teemanumeroita on toiveissa. Itse annoin ääneni miekka & magia -spesiaalille. Perusarvot kunniaan. En tiedä ehdinkö ja osaanko kirjoittaa miekkaa ja magiaa tarjottavaksi, mutta hauskaahan se olisi.
Miekka & magia -aiheesta jatkaakseni: Kuka absurdistanin kansalainen tunnustaa keksivänsä kirjojen nimet ja ovatko ne voineet kuulostaa cooleilta edes englanniksi? Hesari pääsi nimittäin tänään syksyn lasten- ja nuortenkirjojen luetteloimiseen, ja bongasin listalta Jalavan uuden Weis ja Hickman -tuotoksen. Sen nimi on Kääpiösyvyyksien lohikäärmeet. Nyt jää jopa Salvatoren Pupukuusikko vai mikä lie Pappiskvintetti kakkoseksi. Mahdollisesti myös Eddingsin Kellin näkijätär.
Jos joku Sokeripalan lukija osaisi muuten vinkata jonkun oikein hyvän perinteisen seikkailufantasian suomeksi tai englanniksi, niin vinkkiä arvostettaisiin. Ei Hobbia eikä Martinia, toinen on luettu ja toinen ei putoa.
10 kommenttia:
Hahaa, nyt löysin tämän blogin uudelleen kun kävit kommentoimassa.
Oletko lukenut Robert Holdstockia? Alkumetsään mars!
Onnea kirjan julkaisemisesta! Hieno juttu.
Moi Hehku! Joo, olen lukenut Alkumetsän, mutta en oikein muista siitä mitään. Taisin olla vähän liian nuori kun luin sen ja se ei kai ollut ihan simppeli opus. Täytynee lukea se uudestaan. Kiitos vinkistä ja onnittelusta!
Morjes!
Oletko lukenut Guy Gavriel Kayta? Ei nyt niinkään Fionavar-trilogiaa, vaan Tiganan? Se kolisi ainakin meikäläiselle.
Mites Weis&Hickmanin Lohikäärme-kronikat? Oikein perinteistä miekka & magia -fantasiaa.
Toivottavasti teemaehdotuksesi menee läpi! Liian usein unohdetaan fantasia (tai sitten puhutaan vain Potterista) ja keskitytään vain scifiin :-/
Kyllä teemaehdotus meni läpi: nyt vain sitten katsotaan, pystyykö metsä vastaamaan huutoon, eli irtoaako kentältä laadukasta miekka&magiaa. Ongelmana ainakin kirjoituskisoissa on näyttänyt olevan se, että usein tyylilajia kirjoittavat ovat pyöräyttäneet romaani-ideasta novellin, ja yleensä se ei oikein toimi. Odotan kuitenkin mielenkiinnolla, millaista tekstiä on liikkellä!
Friz Leiber on tyylilajin kurko: olikos se Vaskikirjoilta kun ilmestyy nyt syksyllä suomennettua Leiberia.
Hei,
Guy Gavriel Kay tuli mullekin ensiksi mieleen. Kokeile, on hieno!
M-s
Moi Sisättö, voi iloa että kommentoit! Minun pitikin tulla livejournaliisi mainostamaan itseäni. En ole lukenut Tiganaa. Minulla on ollut vähän ennakkoluuloja sitä kohtaan. En tiedä oikein miksi. Joku kai joskus purnasi, että siinä on heikko henkilökuvaus tai jotain. Täytyy antaa sille mahdollisuus, kun sitä painokkaasti kehutaan.
Hei Morre ja kiitos myöskin vinkistä! En ole ihan varma olenko lukenut joskus L-kronikoita, enkä myöskään ole ihan varma uppoaisivatko ne enää näin vanhana ja paatuneena. Täytynee testata! En ole muuten samaa mieltä siitä, että fantasia jäisi scifin varjoon. Varsinkin nuortenkirjoissa on viime vuosina tullut lohikäärmeitä ja velhoja
ovista ja ikkunoista.
Hei Anne! Täytyypä ottaa kuningas käsittelyyn! Toivottavasti metsä tosiaan vastaa huutoon, mutta ei lähetä sinulle tuhatsivuisia romaaneja.
Hei M-s, joo, kyllä se Kay on nyt saatava!
Tarkoitin, että noin muuten fantasia on jäänyt scifin varjoon. Scifistä tunnutaan tekevän useammin juttuja, tutkimuksia ym.
Miina, olet voittanut arpajaisissa kirjan:
http://usvazine.vuodatus.net/blog/758162
Morre: ok, ymmärrän!
Anne: Jipii!
Lähetä kommentti