tiistai 10. heinäkuuta 2007

Finnconiin

Ensi viikonloppuna Jyväskylässä pidetään suuri ja mahtava scifi- ja fantasiatapahtuma Finncon. Heti lauantaiaamuna jaetaan novellipalkinnot Nova ja Atorox. Novassa minulla on ilo ja kunnia edustaa tuomaristoa. Atoroxin lyhyellä listalla on eräs muinainen novellini nimeltä Alkumereen.

Novan tuomarityö on ollut kiinnostavaa ja aika vaikeaa. Tuomaristo on ollut eri mieltä yhdestä ja toisestakin novellista. Olemme vääntäneet viime viikot peistä mm. siitä onko teksti ”käytännössä ainoa julkaisukelpoinen koko setistä” vai ”vastenmielinen, tökerö ja banaali”, ”aivan loistava” vai ”tekotaiteellinen”. Kirjoittelen Novasta lisää Sokeripalaan kunhan palkinnot on jaettu.

Atorox-finaaliin päässyt novellini Alkumereen tuli vuonna 2004 Novassa kolmanneksi ja se julkaistiin sittemmin Kosmoskynässä. Se kertoi tytöstä, joka halusi merenneidoksi. Ihan hirveästi ei käy kateeksi tämänvuotista Atorox-voittajaa (joka en ole minä, listalla on vaikuttavia novelleja ja Alkumereen on aika pienimuotoinen juttu). Alan piireissä tuntuu käyvän kova napina siitä, että Atoroxin myöntämisperusteet ovat pielessä. Aiheesta pidetään paneelikin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, nyt se löytyi! Pidä hauskaa Finnconissa!

Alkumereen on aina ollut mielestäni tosi hieno (ja mikäs vika pienimuotoisuudessa on, jos kokonaisuus on toimiva?), vaikka sitä ei voikaan ajatella kovin usein, sen verran ahdistava se on. Ei myöskään tarvetta lukea tämän tästä uudelleen, sillä se on piirtynyt niin selvänä ja järkyttävänä mieleen. Huh, onneksi kaikki juttusi eivät ole yhtä surullisia.

Hienot linkitykset muuten, ihan kuin oikeissa blogeissa!

M-s

Miina Supinen kirjoitti...

Kiitos ystävällisistä kehuista. Vähän oudolta tuntuu, että Alkumereen elää vieläkin elämäänsä, vaikka sen kirjoittamisesta on jo niin pitkä aika.

Hauskaa, että luet ja kommentoit täällä! Aloita sinäkin blogi, niin kommentoin vastavuoroisesti!
Esim. k-18 neuleblogi (niissä on neulottuja rohkeita asuja ja välineitä, en ole koskaan nähnyt sellaista blogia itse, mutta olen kuullut niistä huhuja.)

Anonyymi kirjoitti...

Menestystä Atoroxiin ja Sokeripalalle!
Atoroxin säännöistä on puhuttu ja niitä muunneltu iät ajat. Toivottavasti löytyy hyvä ja simppeli metodi.

Serious Sam

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kummaa?!? Itse bloggaa korkeakirjallisuudesta ja minulle suosittelee NEULEblogia?!? Neulomaanko tässä vielä pitäisi?

terveisin tyrmistynyt m-s V

Anonyymi kirjoitti...

Nova-osoitteessasi on lirjoitusvirhe, liika välilyönti kenoviivojen jälkeen.
Hyvä muuten. Odottaen kommentteja Jyväskylästä, Max H